Ускоро отварање конкурса за суфинансирање у области кинематографије

С обзиром да је на снагу ступио нови Закон о аудио-визуелним дјелатностима и  да слиједи завршна административна процедура, коју треба да спроведу Центар, али и Министарство просвјете и културе и Влада Републике Српске, а најдаље у року од мјесец дана, Центар ће приступити расписивању следећих конкурса:

  • конкурс за финансирање развоја сценарија краткометражног играног филма
  • конкурс за финансирање развоја сценарија дугометражног играног филма
  • конкурс за финансирање развоја сценарија за играну ТВ серију
  • конкурс за финансирање развоја сценарија за дугометражни играни филм на националну тему страдања српског народа у Другом свјетском рату почетком 1942. године на подручју Дракулића у Бањaлуци
  • конкурс за суфинансирање развоја пројекта краткометражног играног и документарног филма
  • конкурс за суфинансирање развоја пројекта дугометражног играног и документарног филма
  • конкурс за суфинансирање развоја пројекта краткометражног анимираног филма
  • конкурс за суфинансирање развоја пројекта игране ТВ серије
  • конкурс за суфинансирање производње мањинских копродукција

Сви конкурси ће бити отворени до краја године, са два периода доношења одлука, о којима ћете бити накнадно обавијештени, јер су условљени датумом отварања конкурса. Изузетак је конкурс за финансирање сценарија на националну тему, који ће имати само једну одлуку до краја године.

Комисија ће да броји три члана из редова релевантних домаћих и иностраних филмских професионалаца. Имена чланова комисије биће објављена непосредно након отварања конкурса.

Да бисте имали довољно времена да се припремите за излазак на конкурсе са што потпунијом и релевантнијом документацијом, у прилогу вијести достављамо вам списак исте и услове које ће бити неопходно испунити.

Такође, Центар је омогућио консултације са стручним лицима за развој сценарија, развоје пројеката играног, документарног и анимираног филма, како би корисницима пружили неопходну стручну подршку за унапређење пројеката прије и за вријеме трајања конкурса. Консултације за развој сценарија водиће Бобан Јевтић, док ће консултације за развоје пројекaта играног и документарног филма водити Јелена Митровић, а консултације за анимирани филм водиће Војин Васовић.

За сва питања везана за ваш пројекат можете им се обратити путем мејла:

Бобан Јевтић, сценариста – konsultacije.scenario@avcrs.com

Јелена Митровић, продуцент – konsultacije.razvojprojekta@avcrs.com

Војин Васовић, аниматор – konsultacije.animirani@avcrs.com

За сва  додатнa питања и неопходну  техничку подршку   можете да  се обратите Центру путем мејла info@avcrs.com  или телефоном на број 051/264-340.

Додатни линкови:

Развој сценарија

Развој пројекта 

Мањинска копродукција 

 

A modern theme for the film industry & video production