У склопу пројекта „Подршка домаћим ауторима“, Центар ће финансирати трошкове пријаве филмова на регионалне и иностране фестивале

На основу Одлуке Владе Републике Српске број 04/1-012-2-1066/22 (Службени гласник бр. 32/22)  којом је дата сагласност на План и програм рада и годишњи финансијски план ЈУ Центар за развој и унапређивање кинематографије Републике Српске, обавјештавамо вас о активностима које Центар има у плану да спроведе у наредних годину дана, а тичу се едукације филмских радника и подршке домаћим ауторима и пласмана њихових филмова на иностране фестивале.

У склопу пројекта „Подршка домаћим ауторима“, Центар ће финансирати трошкове пријаве филмова на регионалне и иностране фестивале и суфинансирати трошкове учешћа чланова филмске екипе, уколико филм прође званичну селекцију фестивала.

Такође, у циљу едукације филмских радника, сви заинтересовани који прођу селекцију у склопу иностраних и регионалниих радионица и тренинг програма, Центар ће да финансира дио трошкова који нису обухваћени од стране организатора.

За сва додатне информације и питања стојимо вам на располагању.

Можете нас контактирати путем телефона број: 051/264-340, мејла: info@avcrs.com или директно у просторијама Центра (трећи спрат зграде Народне и универзитетске библиотеке Републике Српске, у Јеврејској улици бр.30, Бањалука).

A modern theme for the film industry & video production