Представници ЦРУК-а учествовали на “FEST Forward”

У Београду је од 27. фебруара до 1. марта одржан “Fest Forward” на којем су учествовали представници Центра за развој и унапређивање кинематографије Републике Српске. “FEST Forward” је програм у склопу београдског интернационалног фестивала филма ФЕСТ и предвиђен је као платформа за умрежавање у чијем фокусу је оснаживање европских и међународних сарадњи. На овом међународном копродукционом маркету је у склопу панела „Funding new panels“ учествовала и Ања Илић, в.д. директора Центра.

Она је представила наш Центар осталим представницима Филмских центара из 17 земаља Европе и региона. На панелу је истакнут значај оснивања Центра за развој и унапређивање кинематографије Републике Српске, те су представљени будући планови и пројекти које Центар планира да организује.

Разговарало се о реализацији конкурса за мањинске копродукције и плановима будуће међународне сарадње. Поред панела Фундинг нењ панелс представници Центра су као гости присуствовали пичинг сесијама, на којим су могли да се упознају са тржиштем и актуелним темама из области кинематографије. Посјета и учествовање на оваквим и сличним платформама и фестивалима је значајан корак у подизању видљивости Центра.

A modern theme for the film industry & video production