Predstavnici CRUK-a učestvovali na “FEST Forward”

U Beogradu je od 27. februara do 1. marta održan “FEST Forward” na kojem su učestvovali predstavnici Centra za razvoj i unapređivanje kinematografije Republike Srpske. “FEST Forward” je program u sklopu beogradskog internacionalnog festivala filma FEST i predviđen je kao platforma za umrežavanje u čijem fokusu je osnaživanje evropskih i međunarodnih saradnji. Na ovom međunarodnom koprodukcionom marketu je u sklopu panela Funding new panels učestvovala i Anja Ilić, v.d. direktora Centra.

Ona je predstavila naš Centar ostalim predstavnicima Filmskih centara iz 17 zemalja Evrope i regiona. Na panelu je istaknut značaj osnivanja Centra za razvoj i unapređivanje kinematografije Republike Srpske, te su predstavljeni budući planovi i projekti koje Centar planira da organizuje.

Razgovaralo se o realizaciji konkursa za manjinske koprodukcije i planovima buduće međunarodne saradnje. Pored panela Funding new panels predstavnici Centra su kao gosti prisustvovali pičing sesijama, na kojim su mogli da se upoznaju sa tržištem i aktuelnim temama iz oblasti kinematografije. Posjeta i učestvovanje na ovakvim i sličnim platformama i festivalima je značajan korak u podizanju vidljivosti Centra.

A modern theme for the film industry & video production