Радионице са Бoбaном Jeвтићем

Рaдиoница Writers Room, кojу вoди српски сцeнaристa и дрaмaтург Бoбaн Jeвтић, почела је данас у просторијама Аудио-визуелног центра Републике Српске, који је организатор радионице.
„Пријавило се девет aутора који ће под вођством ментора радити интензивно четири дана на разради осам идеја. Најбоља идеја биће награђена са 4.000 КМ што ће значити стимулацију за аутора да настави да даље разрађује идеју како би дошао до квалитетног сценарија за серију. Радионице су отворене за све посјетиоце који су исказали заинтересованост да посматрају овакав процес рада“, истакла је Ања Илић, в.д.директора Аудио-визуелног центра Републике Српске.
Навела је да је циљ Центра да се аутори на овај начин увезују, размјењују идеје и успостављају и јачају сарадничке односе како би у будућности могли заједно да изнесу неки пројекат.
„Writers Room je мeтoд кojи је веома актуелан и подразумијева заједнички рад више аутора на разради једне идеје са циљем да се добије најбољи могући сценарио за серију. Имали смо исту радионицу почетком године и показало се да ауторима одговара такав начин рада, јер је веома креативан, инспиративан и учинковит“, рекла је Ања Илић.
Српски филмски и TВ сцeнaристa Бoбaн Jeвтић истакао је да је Writers Room једна од најбољих метода за разраду идеја за играну ТВ серију и изразио задовољством бројем пријављених аутора и идеја.
„Драго ми је што се Аудио-визуелни центар Републике Српске опредијелио за овакав вид радионица са ауторима јер добијају прилику да на лицу мјеста излажу своје идеје, а потом их заједно са осталим ауторима разрађују како би дошли до најбоље могуће форме. Велика је то подршка и помоћ ауторима који желе да дођу до квалитетног сценарија за играну ТВ серију“, рекао је Бобан Јевтић.
Проглашење најбоље идеје, која ће бити награђена, биће у понедјељак, 19. јуна 2023. године, након четвородневног рада са ауторима.

A modern theme for the film industry & video production