Радионица за усавршавање конкурсних пријава за документарне пројекте

У Аудио-визуелном центру Републике Српске, 10. и 11. фебруара 2023. године, одржаће се „Радионица за усавршавање конкурсних пријава за документарне пројекте“, у сарадњи са ДокСрбијом – Документаристи Србије.
Првог дана радионице (петак) ће редитељ Борис Митић одржати предавање „Све о конкурсима за документарце“, са почетком од 17.00 часова, док је други дан радионице (субота) предвиђен за појединачне сесије са менторима из ДокСрбије.


Ментори ће бити троје истакнутих стваралаца у сфери документаристике:
Борис Митић, редитељ са 20-годишњим успjехом на међународном плану (300+ фестивала, 18 награда, 25 ТВ продаја), предавач ‘реалполитике документарног филма’ на преко 100 међународних радионица и евалуатор пријава на конкурсима Креативне Европе.
Ива Племић Дивјак, продуценткиња неких од најнаграђиванијих и најфинансиранијих српских документараца („Синема Комунисто“ Миле Турајлић; „Срећна Нова, Јиву“ Младена Ковачевића и др.), алумна Eurodoc, представник Србије за Eurimages 2016- 2021 и чланица Европске филмске академије.
Милош Шкундрић, редитељ и продуцент, аутор филма ‘Дуго путовање у рат’, првог српског документарца на Нетфликсу и члан актуелне комисије за суфинансирање продукције документарних филмова Филмског центра Србије.
Ова радионица је првенствено намјењена документаристима који планирају са својим пројектима у фази развоја да се пријаве на конкурсе Центра, али и све оне који желе да буду дио уводног предавања које ће да одржи Борис Митић.

 

 

A modern theme for the film industry & video production