Uskoro otvaranje konkursa za sufinansiranje u oblasti kinematografije

S obzirom da je na snagu stupio novi Zakon o audio-vizuelnim djelatnostima i da slijedi završna administrativna procedura, koju treba da sprovedu Centar, ali i Ministarstvo prosvjete i kulture i Vlada Republike Srpske, a najdalje u roku od mjesec dana, Centar će pristupiti raspisivanju sledećih konkursa:• konkurs za finansiranje razvoja scenarija kratkometražnog igranog filma
• konkurs za finansiranje razvoja scenarija dugometražnog igranog filma
• konkurs za finansiranje razvoja scenarija za igranu TV seriju
• konkurs za finansiranje razvoja scenarija za dugometražni igrani film na nacionalnu temu stradanja srpskog naroda u Drugom svjetskom ratu početkom 1942. godine na području Drakulića u Banjaluci
• konkurs za sufinansiranje razvoja projekta kratkometražnog igranog i dokumentarnog filma
• konkurs za sufinansiranje razvoja projekta dugometražnog igranog i dokumentarnog filma
• konkurs za sufinansiranje razvoja projekta kratkometražnog animiranog filma
• konkurs za sufinansiranje razvoja projekta igrane TV serije
• konkurs za sufinansiranje proizvodnje manjinskih koprodukcija

Svi konkursi će biti otvoreni do kraja godine, sa dva perioda donošenja odluka, o kojima ćete biti naknadno obaviješteni, jer su uslovljeni datumom otvaranja konkursa. Izuzetak je konkurs za finansiranje scenarija na nacionalnu temu, koji će imati samo jednu odluku do kraja godine.

Komisija će da broji tri člana iz redova relevantnih domaćih i inostranih filmskih profesionalaca. Imena članova komisije biće objavljena neposredno nakon otvaranja konkursa.

Da biste imali dovoljno vremena da se pripremite za izlazak na konkurse sa što potpunijom i relevantnijom dokumentacijom, u prilogu vijesti dostavljamo vam spisak iste i uslove koje će biti neophodno ispuniti.
Takođe, Centar je omogućio konsultacije sa stručnim licima za razvoj scenarija, razvoje projekata igranog, dokumentarnog i animiranog filma, kako bi korisnicima pružili neophodnu stručnu podršku za unapređenje projekata prije i za vrijeme trajanja konkursa. Konsultacije za razvoj scenarija vodiće Boban Jevtić, dok će konsultacije za razvoje projekata igranog i dokumentarnog filma voditi Jelena Mitrović, a konsultacije za animirani film vodiće Vojin Vasović.

Za sva pitanja vezana za vaš projekat možete im se obratiti putem mejla:
Boban Jevtić, scenarista – konsultacije.scenario@avcrs.com 
Jelena Mitrović, producent – konsultacije.razvojprojekta@avcrs.com
Vojin Vasović, animator – konsultacije.animirani@avcrs.com

Za sva dodatna pitanja i neophodnu tehničku podršku možete da se obratite Centru putem mejla info@avcrs.com ili telefonom na broj 051/264-340.

Dodatni linkovi:

Razvoj scenarija

Razvoj projekta 

Manjinska koprodukcija 

A modern theme for the film industry & video production