Аудио-визуелни центар обиљежава другу годину постојања

Поводом 2. године постојања, Аудио – визуелни центар Републике Српске је 7. и 8. априла за вас припремио занимљив програм.

7. април (петак)

19.00 часова – пројекција дигитално рестаурисане верзије филма „Мирис пољског цвећа“ и разговор којем ће присуствовати велики филмски и ТВ редитељ Срђан Карановић у кину Cine Star, у ТЦ „Делта Планет“.

8. априла (субота)

12.00 часова – пројекција филма „Страхиња Бановић“ и разговор са редитељем Стефаном Арсенијевићем у кину Cine Star, у ТЦ „Делта Планет“.

19.00 часова – промоција књиге „Мало изнад тла – Срђан Карановић о својим филмовима“, у конференцијској сали Хотела Мериот. О књизи ће говорити редитељи Срђан Карановић, Стефан Арсенијевић и уредник књиге Мирољуб Стојановић.

Књигу “Мало изнад тла – Срђан Карановић о својим филмовима” чини једанаест разговора у којима Карановић отворено и искрено разговара са колегом редитељем Стефаном Арсенијевићем о својим дугометражним играним филмовима и серији “Грлом у јагоде”. Разговори хронолошки прате Карановићеву филмографију, представљајући драгоцjeн увид из прве руке о настанку ових филмова, креативном процесу, умjетности режије, дилемама, препрекама и одлукама које је као редитељ доносио. О Карановићевој потреби да из филма у филм увек буде другачији.

Књига је заједничкo издаваштвo Филмског центра Србије и Аудио – визуелног центара Републике Српске.

Како бисте осигурали мјесто за овај догађај важно је да на вријеме набавите вашу бесплатну позивницу коју можете преузети сваким радним даном у Аудио – визуелном центру Републике Српске од понедјељка (3.април), у периоду између 08.00 и 16.00 часова.

 

 

 

A modern theme for the film industry & video production