Audio-vizuelni centar obilježava drugu godinu postojanja

Povodom 2. godine postojanja, Audio-vizuelni centar Republike Srpske je 7. i 8. aprila za vas pripremio zanimljiv program.

7. april (petak)

19.00 časova – projekcija digitalno restaurisane verzije filma „Miris poljskog cveća“ i razgovor kojem će prisustvovati veliki filmski i TV reditelj Srđan Karanović u kinu Cine Star, u TC „Delta Planet“.

8. aprila (subota)

12.00 časova – projekcija filma „Strahinja Banović“ i razgovor sa rediteljem Stefanom Arsenijevićem u kinu Cine Star, u TC „Delta Planet“.

19.00 časova – promocija knjige „Malo iznad tla – Srđan Karanović o svojim filmovima“, u konferencijskoj sali Hotela Meriot. O knjizi će govoriti reditelji Srđan Karanović, Stefan Arsenijević i urednik knjige Miroljub Stojanović.

Knjigu “Malo iznad tla – Srđan Karanović o svojim filmovima” čini jedanaest razgovora u kojima Karanović otvoreno i iskreno razgovara sa kolegom rediteljem Stefanom Arsenijevićem o svojim dugometražnim igranim filmovima i seriji “Grlom u jagode”. Razgovori hronološki prate Karanovićevu filmografiju, predstavljajući dragocjen uvid iz prve ruke o nastanku ovih filmova, kreativnom procesu, umjetnosti režije, dilemama, preprekama i odlukama koje je kao reditelj donosio. O Karanovićevoj potrebi da iz filma u film uvek bude drugačiji.

Knjiga je zajedničko izdavaštvo Filmskog centra Srbije i Audio-vizuelnog centara Republike Srpske.

Kako biste osigurali mjesto za ovaj događaj važno je da na vrijeme nabavite vašu besplatnu pozivnicu koju možete preuzeti svakim radnim danom u Audio-vizuelnom centru Republike Srpske od ponedjeljka (3.april), u periodu između 08.00 i 16.00 časova.

 

 

 

 

A modern theme for the film industry & video production